Allergikost

Vår allergikost håller lika hög kvalité som den vanliga lunchen

Allergikost har idag blivit en stor del i mångas vardag. Allt från små besvär till att man får lägga om hela sin livsstil. För oss är det viktigt att alla barn i skolan får nyttig och god mat vare sig de behöver specialkost eller inte. Därför håller vi samma höga kvalité på vår allergikost. Våra kockar är utbildade i allergikost och har en bred kompetens.

Hur vi jobbar med allergier och kostavvikelser

Vi jobbar med allergier och kostavvikelser på ett väldigt noggrant sätt och för en allergilista till varje maträtt. Specialkosten är näringsberäknad för att tillgodose barnen alla de näringsämnen som behövs. Samtidigt lägger vi mycket kärlek och tanke på varje måltid och ser till att den är lika god och tilltalande som den vanliga maten.

Vi vill alltid föra en dialog med föräldrarna vid svårare allergi

Det första vi vill göra när vi ska leverera mat till ett barn med svårare allergier är att samtala med föräldrarna. Där pratar vi om barnets behov, vad barnet får och inte får äta. Vi utbildar oss kontinuerligt varje år men det är av alla samtal med föräldrar som vi lär oss mest. För oss är ett nära samarbete med skola, förskola och föräldrar viktigt för att allt ska bli så bra som möjligt för just ditt barn.

Vid frågor och mer information är du alltid välkommen att kontakta vår egna kost & näringsrådgivare.