Våra barn

Barnen behöver näringsrik mat

Barnen i skola och förskola behöver all den näring de kan få för att orka skoldagen och sina aktiviteter. Det finns flera aspekter att ta hänsyn till vid en menyplanering och det tar vi på största allvar. Därför följer vi​ ​Livsmedelverkets rekommendationer​ för skol- och förskoleluncher och ser till att alltid servera näringsrik mat. Våra måltider är säsongsbaserade och vi använder endast råvaror som håller hög kvalité utan tillsatser.

Vi har ett stort engagemang och mycket kunskap

Det är viktigt att ha kunskap och kännedom så att råvarorna tillagas på bästa sätt och behåller sin näring. Våra kockar är utbildade i näringslära och alla våra recept är noggrant näringsberäknade för att tillgodose barnens behov. Vi har även en kost & näringsrådgivare som alltid finns till hands.

Måltiden ska vara något positivt

Måltiden ska ge barnen en positiv upplevelse. Att laga god och hälsosam mat till barnen kräver bra råvaror, kunskap och engagemang. Vi brinner inte bara för mat utan även för barnen. Bred variation med omväxlande menyer och möjlighet för barnen att påverka.

Självklart sitter vi med i elevråd och besöker våra skolrestauranger med jämna mellanrum för att prata mat med våra gäster.