VI VILL GE VÅRA GÄSTER DET BÄSTA

Därför serverar vi nybakat fullkornsbröd varje dag.

Vill ni veta varför?

Jo, för fullkornsbröd innehåller många viktiga näringsämnen, är klimatsmart och dessutom är det ju så gott.

Vi bakar vårt bröd med ekologiskt fullkornsmjöl från Warbro Kvarn, en kvarn som ligger i Sörmland.

Fullkornsmjöl innehåller inte bara mycket fibrer utan även näringsämnen som E-vitamin och vissa B-vitaminer som till exempel folsyra. Fullkorn är också rikt på protein och som alla spannmålsprodukter är det också en källa till kolhydrater.
Fullkorn finns i våra fyra sädesslag vete, havre, råg och korn och i andra spannmålsprodukter som majs och ris.

För att en produkt ska kallas för fullkorn ska skal, grodd och mjölkropp vara med, alla näringsämnena finns kvar oavsett malningsgrad. Kroppen tar upp vitaminer och mineraler lättare när kornen är malda, valsade eller krossade. Studier visar att många svenskar äter för lite av frukt och grönsaker och fullkorn. Personer som äter mycket fullkorn har lägre risk att få typ 2 diabetes och hjärt- och kärlsjukdom.


Källa: Brödinstitutet

TESTA DIG VAD DU VET OM BRÖD OCH FULLKORN

FILM OM FULLKORN

Källa: Brödinstitutet