Miljö och socialt

Vi arbetar aktivt för en bättre miljö

Vi har en stor miljömedvetenhet och arbetar ständigt med att förbättra oss. Förutom att erbjuda god och nyttig mat vill vi även värna om naturen. Därför lägger vi stor vikt på att aktivt arbeta för en bättre miljö. Vårt arbete slutar aldrig och vill bara bli bättre för varje år som går. Här nedanför kan du läsa om vad vi gör för miljön.

  • Vi jobbar aktivt med att minska matsvinnet.
  • Alla våra bilar är miljömärkta med Euro 6.
  • Vi använder oss endast utav MSC-märkt fisk. Vilket innebär att all fisk kommer från hållbara fisken och som påverkar miljön så lite som möjligt.
  • Vi köper endast in kött från gårdar med god djurhållning.
  • Vi ställer höga krav på våra leverantörer.
  • Vi väljer närodlade och närproducerade råvaror i den mån det går, för att minska miljöpåverkan. Exempelvis använder vi endast svensk kyckling från Kronfågel på Gotland.
  • Vi serverar inte halvfabrikat.
  • Vi planerar våra menyer efter säsong.
  • Vi har spårbarhet på våra livsmedel

Jämställt och hållbart företagande

Stor & Liten Catering värnar om sin personal och strävar efter jämställt och hållbart företagande. När vår personal mår bra mår företaget bra. Vi vill vara en god arbetsgivare som aldrig slutar att utvecklas tillsammans med vårt team.

Vi älskar ekologisk mat

Att kunna erbjuda alla barn ekologisk och hälsosam mat ligger oss varm om hjärtat. Vårt mål är att inom 10 år ska 70% av våra råvaror vara ekologiska/kravmärkta. Arbetet slutar aldrig, vi vill bara bli bättre för varje år som går.